Covidimádók vs Covidióták: Last Man Standing match

   Mint arról már írtam korábban, az amcsiknál mindenből (de szó szerint mindenből) politikai ügy lesz és ez alól a járvány sem kivétel. A Kékek gyorsan el is helyezkedtek a Covidimádók mellé míg a Vörösök a Covidióták mellett foglaltak helyet, aztán promptly egymásnak is feszültek a létező összes felületen. Mondjuk ezt az Öreg Kontinens is simán utánuk csinálta, elég ha csak Magyarországot nézzük (uhm, Pesti Út, vagy a politizáló blogok kommentjei) de nálunk legalább a netes csöcs/pöcsméregetés mellett az emberek többé-kevésbé óvatosak. A Zusában viszont ez úgy néz ki, hogy mindkét oldal a saját vadbarom elképzeléseit akarja ráerőltetni a másikra. A továbbiakban erről lesz szó egy kicsit részletesebben is.

   A Demik nagyrészt Covidimádók akik arra használják fel a járványt (is) hogy mindenre kiterjesszék a saját elképzeléseiket (Never let a crisis go to waste, after all). Például a kávéházakban és az éttermekben az asztalnál ülve nem kell maszk (mondjuk az étel vagy ital elfogyasztása némi ... nehézségekbe ütközne a maszk eltávolítása nélkül) de egyébként fel kell venni. Kivéve a mosdóban ahol megint csak nem kell, és volt olyan akit be sem engedtek oda mert nem volt hajlandó levenni a maszkját.
   Ahogy New Yorkban meg rendőri intézkedésekkel igyekeztek rákényszeríteni az embereket a járványügyi előírások betartására, ami gyakran letartóztatásokkal végződött. A rendőrökön általában nem volt maszk, az intézkedés alá vont személyen meg aztán biztosan nem ha egyszer emiatt kapcsolták le. Emiatt New York (a város) rendőri állományának a 25 százaléka egyszerre volt fertőzött egy ideig. Cuomo (a kormányzó) meg kitalálta a nagy ötletet, hogy a koronásokat dobálják be az idősotthonokba mert akkor több férőhely lesz a kórházakban. (Egyébként ezt Michigan és New Jersey is megcsinálta.) Az eredmény meg borítékolható volt. (Mondjuk Cuomo később hivatalosan is elismerte, hogy ez egy jó nagy ökörség volt.)
   Egyébként a Covidimádók szerintem azt hiszik, hogy a sztárvírusuk az valami kib****tt bolha, mert szerintük az a legfeljebb öt másodperc közelség is elég a fertőződéshez, amíg elhaladsz valaki mellett az utcán (tehát külterületen). Még akkor is ha mindkettőtökön van maszk. Márpedig ilyen gyorsan még a measles (a világ legfertőzőbb betegsége) sem fertőz!

   A GOP meg általában a Covidióták gyűjtőhelye. Ez utóbbiak egyszerűen nem hajlandóak felvenni egy *** maszkot, mert nekik jogaik vannak. Meg a Tákolmány sem engedi, hogy a Zállam bármilyen ruhadarab viselésére kötelezze őket. (Az viszont nem tűnik fel nekik, hogy más ruhadarabok viselésére is simán kötelezi őket mert az indecent exposure bűncselekménynek számít, és ha úgy nézzük a maszk is csak egy ruha. Én például mindig hordom a közterületeken. Mármint a maszkot!) Erről jut eszembe: volt egy covidióta nő aki maszk nélkül ment be egy boltba. Emiatt rászóltak, erre levette a bugyiját (Ott helyben!) és feltette a saját fejére! Mármint azt a bugyit amit addig rendeltetésszerűen használt. Good Lord above... (Egy másik nő meg az ukránoknál csinálta ugyanazt.)

   És ez csak néhány marhaság volt, amit kiemeltem. Ha leírnám az összeset, akár ki is nyomtathatnám a posztot és eladhatnám könyvnek! Végül is tudtam én, hogy írhatnék qrvajó könyveket a ... modern magyar baloldalról nyugati járványkezelésről!
covidiota.jpg