Az Usában a BLM-tüntetések terjesztették ki a járványt?

   Nagyon úgy néz ki, hogy igen. Mondjuk ez várható is volt azután, hogy a spanyoloknál és az olaszoknál is hasonló super seeder események indították be az egészet. (New Orleansról már nem is beszélve.) Persze ment volna az nélkülük is, de abból kiindulva hogy olyankor simán a radar alatt tud maradni, komoly problémát csak akkor tud okozni ha jól "begyorsítják" tömegrendezvényeken keresztül.

   Ráadásul ez azután történt, hogy a progresszívoskodó "szagértők" kizárólag tudományosan eldöntött tények alapján és teljes mértékben szakszerűen megállapították, hogy ezek a tüntetések nem fogják terjeszteni a Wuhanlázat. (Ellentétben mondjuk azokkal a tüntetésekkel, gondolok itt például a lockdown-ellenesekre.) Úgy látszik a politikai oldalhoz tartozás mégsem ad immunitást az aeroszollal terjedő vírusok ellen...

   Persze a mostani superseedelésekben már komoly szerepe van azoknak a covidiótáknak is, akik nem hajlandóak hordani azt a qrva maszkot, mert ők már tudják - de legalábbis tudniuk kellene - hogy a tömegrendezvények hajlamosak terjeszteni a járványt! Szerintem ez nagyon jól látszik is ha összehasonlítjuk az Usát (ahol egymás után jönnek a tüntetések és a tömegrendezvények) mondjuk Svédországgal (mondjuk ott szintén nem szoktak maszkot hordani, de legalább nem is tömörülnek csoportokba) vagy Fehéroroszországgal (ott se voltak komoly lezárások). Egyébként az amcsi tüntetések ezt okozták a komolyabban érintett államokban:

   Ebből látszik is (pontosabban ebből is látszik) hogy Magyarország (Egyelőre?) többek közt azért úszta meg a komolyabb bajt, mert nálunk nem nagyon voltak super seeder események mostanában. A Március 15-öt az utolsó pillanatban lemondták, és úgy tudom most az Aug 20-at is törölték.

covid_2_covid_resurgent.jpg