Menace from below - az online tér progresszívóskodó megszállása

   Az injekciósok egyik kedvenc témája, hogy a technológiai cégek "felülről" akarják progresszívizálni (Progresszíválni?) a webes felületeiket. Szerintem viszont ez nem egészen így van, mert az SJW-k "alulról" kényszerítik a szóban forgó cégeket a "haladásra". Ott van például - az egyébként balos - Reddit. A Floyd tüntetések kezdetén néhány SJW subreddit (a továbbiakban csak "sub") együtt követelte a szolgáltatótól, hogy törölje az általuk megnevezett rasszista jobber subokat. Aztán a kommentelőik még morgolódni is kezdtek, mert a Reddit nem futott azonnal végrehajtani a parancsot. Azt viszont nem tudom, hogy végül törölték-e az inkriminált subokat. A petíció mindenesetre eltűnt...

   Egyébként hasonló volt a történet az eredeti Incel subbal is. Az SJW subok kommentelői egyfolytában kérték a törlését, de - az egyébként progresszív - Reddit engedte üzemelni. Még annak ellenére is, hogy az a társaság már nekem is nagyon sok volt, pedig én már akkorra is éveket töltöttem politikai csatározással. (Az változott, hogy mikor melyik oldalon. Ebben az esetben például a balon.) Végül az Incelek sokadszorra is átlépték a vonalat, és az végül betette a kaput a subjuknak. So, this was a happy ending, right?

   Wrong! Az Incelek létrehoztak egy második, mérsékeltebb subot is maguknak (talán már akkor, amikor még megvolt az eredeti is) erre a balosok - szokás szerint - elkezdtek progresszívóskodni. Az egyébként woke Reddit meg ismét nem volt hajlandó fellépni ellene. *Végül azt is törölték, de - ha jól emlékszem - az már az Incel-támadások után volt.*

   Összefoglalva: a baloldali Reddit még egészen szélsőséges oldalakat is hajlamos elviselni viszonylag hosszú ideig, és csak az SJW felhasználói nyomásának engedve szokott fellépni ellenük. Tehát a vélemény(t)error kiépítése alulról halad felfelé és nem fordítva.

   Ha már az SJW-król van szó: nagyon úgy néz ki, J. K. Rowlingot is ki fogja rakni a Twitter. Pontosabban ki fogják rakatni vele a progresszívek. Gondolom utána majd bojkottálni fogják a Harry Pottert is. Legalábbis ez alapján nagyon úgy néz ki:

reddit.png