Felháborodott SJW-k lemondatták a SFMOMA "fehér szupremaci" kurátorát

sfmoma.png

   SJW-k lemondatták a San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA, San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeuma) egyik kurátorát - Gary Garrelst - reverz diszkrimináció miatt. (Egyébként a szóban forgó SJW-k az SFMOMA alkalmazottai, tehát Garrels - korábbi - beosztottai.) A hibbant sértődött alkalmazottak petíciót indítottak ellene amiben rasszizmussal vádolták és az azonnali távozását követelték. "Feltesszük a kérdést, hogy milyen sokáig irányították a toxikus, fehér szupremacista nézetei a bőrszínnel és az egyenlőséggel kapcsolatban, figyelembe véve azt a hosszú hivatali időt amit jelen intézmény tárlatának rendezésével töltött?"

   "Természetesen" a vádaknak gyakorlatilag semmi valóságalapja nincs. Az egyetlen kifogásuk az volt vele kapcsolatban, hogy továbbra is szándékában állt kiállítani a fehérek műveit is. Egész pontosan ezt mondta "Ne aggódjanak! Természetesen továbbra is gyűjteni fogunk fehér művészektől." Tehát nem kizárólag a fehér művészektől akart gyűjteni, hanem tőlük is! Állítólag ez utóbbi meggyőződését több alkalommal is hangoztatta, mert szerinte nem lehetne teljesesen elutasítani a fehér művészeket, az ugyanis reverz diszkrimináció lenne. Mellesleg a petíció nem is tudott felsorolni sorolt fel egyéb sérelmeket.

   A "zátlag Mbear" arra számítana, hogy az USA egyik legprominensebb kurátora - 20, az SFMOMA-nál töltött évvel a háta mögött - simán kibírna egy ilyen harmatgyenge vádat. De a jelenlegi politikai és társadalmi helyzetben nem ez történt, hanem Garrels haladéktalanul lemondott. Amikor bejelentette a távozását, óvatosan vitatta annak körülményeit, de ezen kívül nem tanúsított semmilyen ellenállást: "Nem hiszem hogy bármikor is azt állítottam volna, fontos lenne hogy gyűjtsük a fehérek műveit. Azt mondtam, ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy felvételre érdemesnek találjuk a fehérek műveit." Mondjuk a petíciózó kollégái nagy eséllyel tudták ezt, és nemes egyszerűséggel szakmai leszámolásra használták a progressziót. Ez utóbbi jelenség amúgy is jellemző az SJW-k körében...